Wat een feestje was de eerste editie van Meedoen in de Buurttuin!

Samen met de buurt de buitenruimte ontwerpen. Hoe doe je dat? Floor Marree van ECHO vertelt: “Dan praten we graag met de bewoners zelf, het liefst actief en op locatie. Zo stonden we 13 mei in een zonnige Buurttuin met drie scenario's en een toolbox vol keuze voor speel- en zitobjecten en beplanting. Onder het genot van een heerlijke koffie of ijsje gaven bewoners hun voorkeuren aan en bespraken met ons wat ze wel of juist niet willen voor hun buurtplek.”

Meer ontmoeten, meer spelen of juist gemixt? Een schommel of een glijbaan of een eigen moestuin? Jong en oud kwamen langs om over de invulling van hun buurttuin na te denken en hun wensen en ideeën te uiten. Samen met Van Wijnen, Gemeente Schiedam en Woonplus Schiedam gingen wij in gesprek met de bewoners van de nieuwbouwontwikkeling “In de Buurttuin Schiedam”!

Spelen en ontmoeten op een groene plek

Wat was het leuk om te ervaren hoe hier het buurtgevoel nu al ontstaat bij de eerste bewoners. Buren ontmoeten elkaar door voor de deur te zitten en kinderen fietsen hier vrij rond op deze autovrije plek. De inrichting van De Buurttuin versterkt dit straks nog meer en hoe leuk is het dan om dit samen met de bewoners te bedenken! Zij maken tenslotte straks gebruik van deze plekken.

Wij gaan nu aan de slag om de opgehaalde informatie te vertalen naar een passend ontwerp voor een fantastische Buurttuin met een juiste mix van spelen, ontmoeten en groen!

Over het project “In de Buurttuin Schiedam

Verouderde portiekflats aan de Parkweg in Schiedam maakten plaats voor 238 nieuwe, toekomstbestendige woningen en appartementen, waarvan 60% sociale huur. ECHO maakte met Van Wijnen het plan ‘In de Buurttuin Schiedam’ voor een transformatie naar een buurt voor verschillende doelgroepen met veel aandacht voor groene plekken als verbindende factor. Naast de buurttuinen binnen de ontwikkeling, kijken we ook naar de openbare ruimte eromheen.

Dit was een mooie aftrap van Meedoen in de Buurttuin, een participatietraject gefaciliteerd door Van Wijnen. De komende tijd volgen er nog meer!