Het is niet alleen een ontwerp dat we maken, we ontwerpen strategisch

Margot Overvoorde werkt als ontwerper bij ECHO sinds het afronden van het 'Ruimtelijk Traineeship Rotterdam'. 'Als landschapsarchitect focus ik me op het maken van de groene, biodiverse, koele en gezonde openbare ruimtes op menselijke schaal.'

Margot vertelt verder: Wat ik super interessant vind aan werken bij ECHO en dat had ik mij voordat ik startte ook niet zo bedacht, is echt de integrale benadering van de opgaven. Ik dacht dat de projecten meer op stedenbouw gericht zouden zijn, maar Stedenbouw en Landschap smelten in onze ontwerpen echt samen. Ik werk aan verschillende soorten landschappelijke opgaven, bijvoorbeeld ruimtelijke visies op de grote schaal, maar ook het vergroenen van de openbare ruimte in de stad, wonen in het landschap en dakparken. En het is niet alleen een ontwerp wat we maken, we ontwerpen strategisch. Vaak zijn de opgaven namelijk nog niet volledig gedefinieerd, waardoor er veel ruimte en vrijheid ontstaat om verder te kijken dan alleen de plangrens. Samen met onze opdrachtgevers en stakeholders stellen we dan de opgave scherp, we herformuleren en tillen het plan en daarmee de ambities naar een nog hoger niveau. Wij zijn niet alleen de ontwerpers maar ook echt de verbindende schakel en sparringpartner in een project.

Binnen de projecten werken we samen in teams met een projectleider en zowel stedenbouwkundigen als landschapsontwerpers. In ateliers schetsen we, formuleren we planessenties en maken we ontwerpkeuzes. Hierin is veel ruimte en vrijheid voor inspiratie en idee├źn van iedereen aan tafel en ontstaat er een fijne sfeer en een enthousiast en gemotiveerd team.

Binnen het bureau is er ruimte om je te ontwikkelen zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. Ik vind het bijvoorbeeld erg leuk om les te geven en in goed overleg kan ik dit combineren met mijn werk. Maar ik zou het ook fijn vinden mij nog verder te kunnen ontwikkelen binnen de organisatie. Ik hoop dat er een senior Landschapsarchitect in ons team komt waarvan ik nog veel kan leren over het vak, de methodieken, iemand met veel kennis en ervaring. Iemand die mij stimuleert een nog betere ontwerper te worden. Ik kijk daarom ook erg uit naar onze groei en daarmee dus ook mijn persoonlijke groei.