Wevershof

  • Suburbaan
  • Urban Design
Maassluis

We creëerden 8 woningen samen rondom een erf. Een erf dat door maat en inrichting verschillend kan worden gebruikt maar altijd een prettige ontmoetingsplek is. 

Klant: Wilgenrijk BV
Jaar: 2012-2016
Partner: Gebiedsmanagers
Status: Opgeleverd
Type: Stedenbouwkundig plan, inrichtingsplan
Locatie: Wilgenrijk, Maassluis
Programma: 8 woningen
Stedenbouw: ECHO Urban Design
Landschapsarchitectuur: ECHO Urban Design
Architectuur: Converse Architects

Een speelse en diverse opzet

Een opzet die ervoor zorgde dat de openbare ruimte als zeer informeel wordt ervaren en gemakkelijk wordt toegeëigend. De slimme plaatsing van auto’s speelt het erf vrij van geparkeerde auto’s, waardoor het erf altijd beschikbaar is voor kinderspel, even zitten onder de boom of een buurt barbecue.

De toepassing van Oudhollandse materialen maakt niet alleen de verwijzing naar het boerenerf compleet, maar zorgt ook voor voldoende natuurlijke infiltratie waardoor er sprake is van een kolkloze openbare ruimte.

Door de intensieve samenwerking met de architect vroeg in het proces is de symbiose tussen bebouwing en openbare ruimte niet alleen terug te vinden in de materialen, maar ook in de inrichting en opzet van de woningen. Alle woningen hebben daardoor aan het erf een duidelijke overgangszone door een opgetild terras of een veranda aan de keuken. Ook is er een duidelijk privé aan de achterzijde met eigen tuin.  

Meer weten over dit project?

Robbert Jan vertelt je er graag over.