Skill City

  • Havengebied
  • Urban Management
M4H Rotterdam

Met een bijzonder ensemble van gebouwen leveren we een bijdrage aan de belangrijke opgave waar Rotterdam voor staat: het bieden van betaalbare woningen en werkruimtes. Met flexibele structuren in de plint maken we een plek waar men kan werken, maken, experimenteren en wonen; een bijzondere en levendige plek in de stad waar het goed toeven is.

Klant: Fullhouse vastgoed, ERA Contour
Jaar: 2021
Status: Initiatief
Type: Gebiedsvisie
Locatie: Merwe-Vierhavens, Rotterdam
Programma: 330 woningen, 6.600 m2 makersruimte, 700 m2 buurtruimte (maatschappelijk), 1.500 m2 school, 2.500 m2 mobiliteitshub
Stedenbouw: ECHO Urban Design
Landschapsarchitectuur: ECHO Urban Design
Architectuur: MONK architecten

Ondernemend, sociaal, vernieuwend, met een duidelijke eigen wil

Met Skill City maken we van een haven werkplaats een dorp met daarop opgetilde, betaalbare woonbuurten, met elkaar verweven door een spektakel aan straatjes, trappen, verhoogde straten, daktuinen, pleintjes en stoere binnen- en buitenruimtes. In het plan zetten we maximaal in op de belevingswaarde en de wisselwerking tussen wonen, werken en leren in het gebouw. Het gebouw communiceert op de schaal van de omliggende bebouwing.
Skill city staat symbool voor de mogelijkheid om een eigen plek te maken, die aansluit op zowel de eigen woonbeleving als op de woon- werkverwachtingen in M4H: ondernemend, sociaal, vernieuwend en met een duidelijke eigen wil.

Wil je meer weten over dit project?

Ilse vertelt je er graag over.