Ontworpen om aan de stadsdrukte te ontsnappen, door gebruik te maken van principes zoals vrijheid, gemeenschap en milieu

Happy Days
Zoetermeer, Nederland

Het stadsbestuur van Zoetermeer wilde nieuwe inwoners aantrekken en iets anders creëren in de bestaande structuur van deze voorstad. Hun vraag werd beantwoord door nieuwe normen te stellen voor leven in een voorstad: een vernieuwd buurtontwerp, totaal anders dan traditionele voorsteden in Nederland.

Klant: ERA Contour
Jaar: 2017 – 2019
Status: In aanbouw
Type: Stedenbouwkundig plan, inrichtingsplan
Locatie: Zoetermeer
Programma: 205 woningen
Stedenbouw: ECHO urban design
Landschapsarchitectuur: ECHO urban design
Architectuur: Mix Architecture, Kolpa Architecture
Our resonance

Escapism

Happy Days is ontworpen om aan de stadsdrukte te ontsnappen, door gebruik te maken van campingprincipes zoals: vrijheid, gemeenschap en milieu. De lay-out van de traditionele voorstad werd aangepast naar een vrijstromend concept. Het maakt escapisme zoals op vakantie mogelijk, merkbaar in elk detail. Ondanks het advies en hedendaagse praktische aspecten. Auto’s, parkeerplaatsen, voetpaden en wegen worden buiten het gebied geplaatst. Privétuinen zijn beperkt tot een minimum. We gebruiken de gewonnen oppervlakte om een open, gemeenschappelijk, glooiend en ecologisch landschap te creëren.

Meer weten over dit project?

Filippus vertelt je er graag over.