ECHO Urban Management creëert helderheid en momentum en borgt de verbinding met en tussen stakeholders in de initiatief- en definitiefase van gebiedsontwikkelingen. Onze procesmanagers weten, mede dankzij hun jarenlange ontwerpervaring, in die cruciale eerste stadia snel inzicht te bieden in de precieze eisen, wensen, kansen en haalbaarheid van een opgave. Door tegelijkertijd de juiste stappen op het juiste moment te identificeren én te begeleiden, helpen we onze opdrachtgevers sneller en gericht vooruit.
Zeker, wanneer:

– De opgave nog niet scherp of meervoudig is gesteld

– De scope nog onduidelijk is

– De haalbaarheid nog onduidelijk is

– (potentieel veel stakeholders betrokken zullen zijn

Proces en ontwerp: een goed verhaal

Zie ons gerust als de linkerhersenhelft van ECHO: net als bij onze Urban Design collega’s zit ontwerpend denken in ons DNA, we passen het alleen anders toe. Ontwerp is voor ons geen eindproduct, maar een middel om in de eerste plaats enthousiasme te kweken: initiële ontwerpen zullen beslist sneuvelen, maar wel om plaats te maken voor iets beters. Tegelijkertijd brengen we met ontwerp het interactieve proces op gang, dat nodig is om te komen tot een krachtig verhaal voor het gebied in kwestie. Een verhaal, waarin ideeën, ambities en de opgave elkaar vinden, waar mensen zich in herkennen en zich aan willen verbinden en waar tegelijkertijd processen op ingericht kunnen worden. Zo zorgen we er als urban managers voor, dat (plan-)ontwikkelingstrajecten plezierig en efficiënt verlopen, breed gedragen worden en doel treffen.

Organisatoren met een missie

Bij Urban Management heb je te maken met organisatoren met een missie. Zorgvuldig en slagvaardig brengen we structuur aan en ordenen we de stappen richting een succesvolle gebiedsontwikkeling. Wij weten, wat ons te doen staat om te komen tot een helder plan en verbinden ons vol overgave aan dat doel. Met de mijlpalen op weg naar de projectdefinitie scherp in het vizier kiezen we zorgvuldig uit onze brede arsenaal van creatieve en interactieve methoden en technieken om die mijlpalen samen met betrokkenen te bereiken. Zijn we aan het onderzoeken en verbreden of slaan we juist de piketpalen waarbinnen de oplossing gezocht moet worden? Wat moet er op welk moment vastgezet worden en wat kunnen we vrij laten? Wie sluiten wanneer aan? Met het proces in onze capabele handen, krijgen inhoud, proces en betrokkenen alle ruimte.

We doen nogal wat

Wij zijn er niet alleen om het proces goed te organiseren en voor te zitten. We helpen een gedeelde ambitie te formuleren. Geven verschillende perspectieven een plek: we maken keuzes, consequenties en impact inzichtelijk voor de beslissers aan de gezamenlijke werktafel en nemen daarin ook de omgeving mee. We zorgen ervoor, dat iedereen gehoord wordt en keuzes steeds op het juiste moment gemaakt (kunnen) worden. We bewaken de integraliteit van de gebiedsontwikkeling en brengen op onderdelen de nodige verdieping aan, samen met zorgvuldig gekozen partners uit ons brede netwerk van experts.

We snappen het

Ontwerpen aan gebiedsontwikkelingen doen we al vijftien jaar. Wij worden er nog net zo blij van als de mensen met wie we door de jaren heen in uiteenlopende trajecten de tofste plekken hebben ontwikkeld. Met Urban Management faciliteren we een vliegende start. Een gemeenteraad overtuigen? Bewoners niet alleen betrekken, maar ook echt enthousiast maken? Wij kennen de wegen, hebben de tools en kunnen niet wachten om het voor elkaar te krijgen. Tenzij even wachten strategisch gezien de betere optie is, natuurlijk: we doen alles zorgvuldig en met beleid.

Knelpunten? We heffen ze op

We hebben een ruimtelijke bril én de nodige strepen op onze mouw. Zo weten we niet alleen waar business cases knellen, maar ook hoe we die knelpunten effectief kunnen opheffen. Laat het dus gerust aan ons over, om het beste uit uw business case te halen. Een strak en haalbaar plan van aanpak? Wij zorgen ervoor en begeleiden de uitvoering. Vragen over ruimtelijke en/of programmatische optimalisatiemogelijkheden? Als ze er zijn, laten wij ze u zien. Meervoudige ruimtelijke waard creatie? Wij onderzoeken het op ontwerp- en procesniveau. Participatiewensen? Wij organiseren het vakkundig, met de juiste middelen, op het juiste moment.

Een goedgevulde toolbox

Bij Urban Management maken we slim gebruik van onze ontwerpkennis om processen inzichtelijk te maken en te versnellen. Door in de eerste plaats goed te luisteren, kunnen we bepalen, welke instrumenten, technieken en (interventie-)methoden uit onze goedgevulde toolbox we op welk moment inzetten. Die inzet varieert van opgave tot opgave en van fase tot fase.

HOE KAN ONZE AANPAK VOOR JOU WERKEN?

Koen zoekt het graag samen met jou uit.