Van de grond!

Super! Een van die hele speciale momenten! Hoe geweldig dat ons spectaculaire ontwerp voor de Blinkert in Capelle aan den IJssel nu gerealiseerd wordt! Wat begon met een gewonnen tender in 2020 komt drie jaar later tot realisatie! 180 woningen in een semi-publiek landschap, waarvan 25% sociale huur en 25% betaalbare huur.

Het oude openluchtzwembad van de Blinkert is onze inspiratie geweest om tot een avontuurlijk en uitdagend activiteiten woonlandschap te komen waar wonen, verblijven, recreƫren, bewegen en sporten centraal staat. Een continue landschap dat ecologisch en landschappelijk de verbinding maakt met de bestaande heemtuin en bewoners, passanten en de sporters van de naastgelegen David Lloyds uitdaagt tot bewegen en sporten.

De gebouwen zijn ontworpen met een knipoog naar de jaren 70 zwembad architectuur die we hier voorheen in de blinkert karakteristiek maakte. De elementen, structuren en relicten uit het oude binnen en buitenbad zijn letterlijk hergebruikt in het ontwerp van de buitenruimte.

Onder het opgetilde landschap zijn 180 parkeerplaatsen gerealiseerd, het daklandschap bestaat uit een continue landschap met volle grond tot 80 cm en een retentie systeem van 10 cm waterbuffering en pomp irrigatie bij droogte. Op deze manier hebben we een project kunnen realiseren waar 87 bomen bijgeplant worden en 56 % van het plan groen en in (half) volle grond gerealiseerd wordt. We houden jullie graag op de hoogte tijdens de bouw en realisatie!