Ontwikkeling defensieterrein Kranenburg tot een unieke plek in Harderwijk.

We zijn geselecteerd als ontwerppartner voor de ontwikkeling van Kranenburg in Harderwijk. Het voormalig defensieterrein Kranenburg in Harderwijk krijgt een nieuwe bestemming. Het gebied met een oppervlakte van ca. 11 hectare biedt straks ruimte voor o.a. woningbouw en maatschappelijke en ondersteunende functies.

Kranenburg heeft vanuit historisch oogpunt een zeer grote waarde en dat maakt ook dat het ontwikkeld wordt tot een unieke plek in Harderwijk. De militaire geschiedenis moet een zichtbare rol krijgen in het toekomstige Kranenburg waarbij we profiteren van bestaande monumenten zoals de oude officiersmess en het toegangshek rondom het terrein.

Samen met de Gemeente Harderwijk en de gebruikers in en rondom het gebied maken we dit tot een unieke plek voor Harderwijk. We hebben hiervoor ook de samenwerking gezocht met cultuurhistorisch bureau SteenhuisMeurs om helemaal diep de geschiedenis van deze plek in te duiken. Kranenburg wordt een plek waar de inwoners oprecht trots op mogen zijn!

Team.

Samen met de Gemeente Harderwijk werken we hard aan een goede ontwikkeling voor het defensieterrein Kranenburg. Van links naar rechts: Nora Prins; projectleider, Esmee Bais; Senior ontwerper, Margot Overvoorde; Ontwerper en Ilse de Jong; assistent ontwerper.