Ontwerpers van ECHO geselecteerd voor volgende ronde in EO Wijersprijsvraag!

Met trots kondigen wij aan dat drie van onze ontwerpers door zijn naar de volgende ronde van de EO Wijers competitie.

Het landschap van Oostelijk Flevoland piept en kraakt: luchtvervuiling door stikstof, verontreiniging van water en bodem, teruggang van biodiversiteit en de bodem raakt nu al uitgeput. In plaats van tegen de natuur te werken zijn oplossingen nodig vanuit de natuur. Het strak verkavelde landschap is symbool van onze hokjesgeest: elke functie zijn eigen plek, ieder voor zich.

Ingrepen op systeemniveau zijn nodig om verandering in gang te zetten en hokjesgeest te doorbreken. Elke grondeigenaar krijgt meer individuele mogelijkheden om weer te pionieren: meer spontaniteit, willekeur en chaos. Visie en beleid brengt sturing aan in deze chaos, zodat elk initiatief meebouwt aan de verrijking van het landschap.

Ruimtelijk ontwerp vormt de verbindende schakel. Door mogelijkheden aan te reiken, te onderzoeken en te verbeelden komen gesprekken op gang. Een toolbox aan mogelijkheden laat zien hoe grondeigenaren meebouwen aan een rijker landschap, en een plek waar we ├ęcht willen wonen.

Team

Margot Overvoorde; landschapsarchitect, Anna Kozera; stedenbouwkundige en ontwerper en Abel Coenen; landschapsarchitect.