In gebruik: Pier Pander Plein te Capelle aan den IJssel

SUPER TROTS! Het geeft veel waardering om je eigen gerealiseerde projecten regelmatig te bezoeken en te blijven evalueren en reflecteren. Met het eigen team, maar ook in gesprek met de gebruikers die de plek nu toe eigenen. De laatste tijd hebben we het Pier Panderplein een aantal keer bezocht, dit plein is een interessante groene schakel geworden tussen de Picasso Passage, treinstation ‘Schollevaar’ en de wijk Schollevaar in Capelle aan den IJssel.

Gaaf om hier de kinderen en andere gebruikers te spreken en te horen dat zij hier elke dag te vinden zijn om met elkaar te spelen, te ontmoeten, te wandelen en even te ontspannen. En dat men zich niet eens meer kan herinneren hoe deze plek er een aantal jaar geleden uitzag, zien wij als een compliment! Om de transformatie te vieren hebben we in deze post de oude en nieuwe situatie eens naast elkaar gezet.

Samen met de eigenaar van de Picasso Passage, de gemeente Capelle aan den IJssel, Civieltechnisch bureau Waterpas, omwonenden en gebruikers kwamen wij tot een herinrichting van de openbare ruimte die aan de ene kant nog steeds kleine evenementen en markt toe laat en aan de andere kant de versteende ruimte heeft omgetoverd tot een groene, levendige ruimte met speelruimte voor kinderen, schaduw, gevarieerd groen en comfortabele verblijfsruimte voor voetgangers en fietsers. Het was een kunst om de dichte plinten en de vele hoogteverschillen en verschillende eigendomssituaties in het plan te betrekken in een eenduidig, spectaculair maar ook comfortabel en sociaal veilig gebied.