ECHO zet de stap naar de toekomst met Virtual Reality (VR).

Binnen ons vakgebied realiseren we ons de cruciale rol van ooghoogte in het ontwerpproces. Daarom duiken we dieper in deze dimensie met Virtual Reality (VR).

In samenwerking met het VR Lab van de Technische Universiteit Delft hebben we onszelf uitgedaagd om te onderzoeken hoe we het ontwerpproces kunnen verrijken met behulp van VR. Dit initiatief gaat verder dan het uitbreiden van onze ontwerpmethodologie; het biedt betrokken partijen tijdens participatiesessies de unieke mogelijkheid om daadwerkelijk door onze ontwerpen te lopen. Recentelijk hebben we samen met de gemeente Harderwijk een schetsontwerp voor het Kranenburg project virtueel verkend, waarbij we in real-time aanpassingen konden doen.

Het gebruik van VR stelt ons in staat om zowel op het platte vlak als in 3D te ontwerpen, waardoor nieuwe details en aandachtspunten zichtbaar worden. Dit vergemakkelijkt de keuze tussen verschillende ontwerpen en massa’s aanzienlijk. Wij geloven dat deze technologische vooruitgang ons in staat stelt om onze ontwerpen naar een hoger niveau te tillen en daarmee betere oplossingen te bieden.