TAKSIM ECHOES: Een plek voor alles en iedereen

Het Taksimplein en zijn omgeving zijn een van de meest intrigerende en overweldigende openbare ruimtes ter wereld. De liefde voor deze plek wordt niet per definitief aangewakkerd door alleen zijn fotogenieke uitstraling of esthetische vormgeving. Het is eerder iets rondom zijn mensen dat Taksim zo krachtig maakt.

Het gaat verder dan alleen de stenen die deze plek zo open en optimistisch maakt. Het is een energie; een hoopvol gevoel dat sijpelt door de manier waarop mensen het op duizend verschillende manieren gebruiken. Met een open houding en een uitzonderlijk gemengd palet van gebruikers maakt Taksim het zich elke dag eigen. Het gaat ook verder dan alleen de stenen dat Taksim een symbolische plek is waar lokale acties een wereldwijde impact hebben. Het is de aangewezen plek om de openbare ruimte opnieuw uit te vinden als product van de democratie.

Het ontwerp van het Taksimplein en het Gezipark gaat over de projectgrenzen heen. Het versterkt en versterkt de positie van Taksim als centrale plaats van verbinding voor iedereen en voor alles. We stellen een raamwerk voor dat kleine, middelgrote en grote ruimtes omvat, waarvan de invulling openstaat voor individuele en collectieve beslissingen van het publiek. De lay-out weerspiegelt en herontdekt Taksims diepgevoelde historische lagen. Een opstaande rand, als speelse en multifunctionele structuur, zal zowel reflecterend als uitstralend zijn door de aangrenzende straten en de omliggende morfologie heen.