De kracht van het ‘samen’

‘De kracht van onze samenwerking zit in het feit dat we open en eerlijk tegen elkaar zijn, elkaar uitdagen het beste resultaat te halen en op ons gemak zijn waardoor het bijna voelt alsof we collega’s zijn’, vertelt Paul Vernooij, ontwikkelmanager bij onze opdrachtgever Stebru.

‘Het is prettig een partij als ECHO al vroeg aan boord te hebben. Ze kunnen meedenken op hoger schaalniveau en zijn sterk in zowel ontwerp als op inhoud. Wat ik onderscheidend vind is de sterke focus op het proces. Ze zorgen dat iedereen dezelfde taal spreekt en brengen de projecten gestructureerd naar een volgende fase. De integrale benadering van stedenbouw en (landschaps) architectuur maakt dat alle actuele thema’s als bijvoorbeeld (natuur) inclusiviteit, mobiliteit en duurzaamheid een plek krijgen in een project en hiermee brengen we de projecten altijd naar een hoog niveau. Daarvoor voeren we ook sterke, inhoudelijke discussies en staan we open voor elkaars kennis en ideeën. En dat ‘samen’ maakt onze samenwerking echt waardevol.

Wat prettig werkt is de diversiteit binnen het team van ECHO. Zo hebben bijvoorbeeld de drie partners elk een eigen specialisme en focus maar werken daarmee complementair aan elkaar. Dat maakt dat je met een volwaardige partner aan tafel zit. En ze maken gewoon toffe ontwerpen en verhalen die aanslaan bij stakeholders. Daardoor krijgen we het samen voor elkaar om projecten los te maken in de stad.’

Paul omschrijft Stebru als een ontwikkelende bouwer die werkt aan de meest uitdagende projecten; van het opzetten van nieuwe woonwijken in de polder tot complexe binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen, zoals ZOHO waarin Stebru en ECHO urban design in samenwerking met diverse andere partners de tender wonnen en het masterplan ontwikkelden.