Eigenaarschap door vertrouwen en waardering

Zesenhalf jaar geleden startte Filippus van Leeuwen bij ECHO als ontwerper landschap en stedenbouw. Met ruim 15 jaar werkervaring een belangrijke en waardevolle aanvulling voor dit jonge en groeiende bureau.

Fillipus vertelt: Niet alleen had ik ECHO wat te brengen, maar ECHO mij ook. In korte tijd maakte ik een enorme groei door, zowel in kennis als in mens. Al dan niet bewust ben ik bij ECHO keer op keer op een positieve manier uit mijn comfortzone gehaald. Ik kreeg vertrouwen en verantwoordelijkheid, meer dan ik gewend was. Dat was spannend maar ook uitdagend. Ik werd voor mijn gevoel in het diepe gegooid, maar niet aan mijn lot over gelaten. Door goede interne coaching ontwikkelde ik me razendsnel. Ik werd gestimuleerd, voelde eigenaarschap voor ontwerp en projecten en kreeg de kans om diverse rollen te pakken. Stukje bij beetje heb ik ontdekt waar mijn sterkte en kracht ligt en wat ik echt leuk vind om te doen.

Inmiddels heb ik diverse functies vervuld, van ontwerper tot projectleider tot teamcaptain. Rollen die voor mij niet allemaal vanzelfsprekend zijn vanwege mijn introverte karakter. Maar juist daardoor ben ik gegroeid. Ik heb leren communiceren, collega’s leren coachen en aansturen, een gemotiveerd team te vormen en projecten van begin tot eind tot een succes te maken.
Ondanks hoogte- en dieptepunten heb ik dit met veel plezier gedaan. Maar de coaching en ontwikkeling stopt niet bij ECHO. Onlangs heb ik ervoor gekozen mij door te ontwikkelen in de rol van senior ontwerper. Daar ligt mijn kracht en mijn gedrevenheid. Ik kan in deze rol mijn collega’s coachen en laten groeien. Dit betekent voor mij weer een stap in mijn ontwikkeling en geeft ruimte voor andere collega’s om ook verder door te groeien.