Een versterking van het dorp door grootschalige uitbreiding; een wijk waarin natuur, spelen, sporten, bewegen en verblijven centraal staat

Nieuw Boekhorst
Voorhout, Nederland

Een wijk die door de goede aansluiting met het dorp en het plaatsen van dorpse voorzieningen een integraal onderdeel wordt van de kern. We realiseren een robuuste groenstructuur en voegen een dorpspark, sportvelden, school, een voorzieningencluster en 1200 woningen toe.

Klant: Gemeente Teylingen
Jaar: 2021 – heden
Status: In ontwikkeling
Type: Gebiedsvisie
Locatie: Voorhout
Programma: 1.200 woningen, 1.500 m2 lokale faciliteiten, 2.500m2 school, 10.000m2 georganiseerde sport, 20.000m2 ongeorganiseerde sport
Stedenbouw: ECHO urban design
Landschapsarchitectuur: ECHO urban design
Stedenbouwkundige en landschappelijke randvoorwaarden
Our resonance

Een duurzame, dorpse, groene en toekomstbestendige wijk

Samen met gemeenten en ontwikkelende partijen maakten we een gebiedsvisie waarbij we door ontwerpend onderzoek het evenwicht vonden tussen woningbouw toevoeging, ontwikkeling van natuurwaarden, ruimte voor de relatie tussen de wijk en het bestaande dorp en voldoende plek voor de publieke waarden. Een wijk met een sterk voorzieningenniveau en een goed landschappelijk netwerk waardoor je enkel te voet en te fiets kan er veel interactie zal zijn tussen bewoners uit alle leeftijdsgroepen. De wijk kent een aanzienlijk gestapeld programma om ook in een nieuwbouw wijk direct woningen voor emptynesters en ouderen op te nemen. Het verrijkt de kansen voor een wooncarrière in heel Voorhout.

Doorsnede groene inprikker

Meer weten over dit project?

Ola vertelt je er graag over.